5 gezondheidsvoordelen

22 Januari 2018

Wist je al dat wie regelmatig (2 tot 3 keer/week) ontspant in de sauna 22% minder kans heeft op een hartaanval? En dat is lang niet het enige gezondheidsvoordeel van een saunasessie! We lijsten de vijf belangrijkste even voor je op:

1.      De-stress

Niets zo ontspannend als een dagje wellness. Even zalig nietsdoen brengt weer rust in je hoofd en geeft je ook de kans om even alle stress los te laten.

2.      De-tox

Een rondje sauna is een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften. Wanneer je zweet reinigt het lichaam zichzelf door schadelijke afval- en gifstoffen uit te scheiden. Je huidporiën staan volledig open, wat zorgt voor een optimale verwijdering van onzuiverheden.

3.      Boost je immuunsysteem

De hoge temperaturen tijdens een saunasessie kunnen onze lichaamstemperatuur doen stijgen tot 38°C, een soort van ‘nep-koorts’, wat ons imuunsysteem een natuurlijke boost geeft.

4.      Stimuleert de bloedsomloop

De hitte in de sauna verwijdt de bloedvaten en verhoogt de hartslag tot 75%, wat vergelijkbaar is met een rondje joggen of een paar baantjes zwemmen. De warmte in de sauna zorgt er ook voor dat onze bloedvaten uitzetten, wat zorgt voor een betere doorbloeding en een betere toevoer van zuurstof.

5.      Kan spierpijn verhelpen

De hitte versoepelt ook je spieren waardoor chronische gewrichtspijn kan verlicht worden. Het helpt je spieren te ontspannen waardoor de vermoeidheid verdwijnt.

Overtuigd? Spring dan snel eens binnen in Thermae Grimbergen. Voor slechts €26 doe je zowel je lichaam als geest een groot plezier!