Alles over couperose

12 December 2018

Heb je last van couperose en weet je niet goed hoe het te behandelen? Onze schoonheidsspecialiste geeft raad!

Wat is couperose?

Het is een (ongevaarlijke) huidaandoening waarbij de zone rond je neus rood kleurt. Het lijken allemaal dunne streepjes, maar soms kan het zo erg worden dat je hele gelaat vuurrood wordt. Het ontstaat doordat je bloedvaatjes blijvend verwijd zijn, normaal gezien sluiten en openen ze zich constant om zo je lichaamstemperatuur op pijl te houden. Couperose doet in principe geen pijn, maar de huid kan wel branderig of jeukend aanvoelen.

Vooral mensen met een lichte, dunne huid hebben er last van. Ook je leeftijd en je voedingspatroon hebben een invloed op het fenomeen. Alcohol, roken, stress en extreme temperaturen zijn de andere factoren die een negatief effect hebben.

Hoe behandelen?

Heel belangrijk is het aanpassen van je dagelijkse beauty routine aan je huidtype. Gebruik geen gewone, harde zeep, want die tast de natuurlijke beschermlaag van je huid aan. En let op met te warm of te koud water waardoor je de vernauwing en verwijding van je haarvaten stimuleert.

Kies voor een crème die de huid kalmeert, producten met komkommer of argan zijn échte aanraders. 
De multicare hypersensitive cream is een dagcrème op basis van komkommer die de huid kalmeert en hydrateert, de roodheid wegneemt en de druk op de haarvaten vermindert.
Het argan serum is een zeer voedend product dat omega 3 en 6 bevat en je huid beschermt.
Je kan deze producten bestellen aan de receptie van Thermae Boetfort, Thermae Grimbergen en Thermae Sports Merchtem.

Of ga voor een behandeling die de elasticiteit van je huid verbetert.
Mesotherapie is een superdeluxe gelaatsverzorging die de natuurlijke collageenproductie én de elasticiteit van je huid verhoogt.

Bescherm ook zeker je huid goed wanneer je in de zon gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale zonnecrèmes voor de gevoelige huid. Of wanneer je in extreme koude gaat, doe je er goed aan om je huid stevig te hydrateren om uitdroging te voorkomen. Pas eventueel je voedingspatroon aan, gezonde voeding zorgt voor een gezonde huid waardoor die minder snel ontstekingen vertoont.